Doctorul

Magia Giulestiului

Posted in Ganduri by doctorul on august 25, 2008

Fathi Taher si George Copos au inteles ca rotile Rapidului se invarteau in gol. Au inteles ca jucatorii straini sunt calea de urmat in campionatul romanesc. De moment sau nu, ei reprezinta solutia. Ce va fi in viitor nici macar nu conteaza. Nu conteaza cati juniori vor fi capabili sa faca saltul la prima echipa. Nu acum.

Pentru a avea un viitor este absolut obligatoriu sa incerci sa iti construiesti un prezent. CFR Cluj a fost echipa care a aratat ca se pot obtine rezultate si cu jucatori straini. Ce a urmat, nu arata rau deloc.

Ce joaca Rapidul este de-a dreptul incantator. Jose Peseiro pare capabil sa atraga asupra lui toata presiunea, protejandu-si astfel jucatorii. Taher este si el un grafic cand vine vorba de bani si pare a avea ceea ce conducatorilor de la Steaua si de la Dinamo le lipseste cu desavarsire : RABDARE. Stiu ca Rapidul are probleme in defensiva. Probleme mari de tot. Au fundasi centrali extrem de imobili, ceea ce in Europa va conta. Au tendinta de a ataca in continuu si asta poate lasa spatii pentru adversari. Dar Rapidul stie sa fie si o echipa scurta, o echipa europeana asa cum a fost aseara pe Giulesti. O echipa care nu s-a pierdut la 0-1 si un antrenor care a stiut sa scoata din teren “mana moarta”, pe numele ei Spadacio. Un antrenor care inspira, expira si transpira fotbal. O galerie care aseara m-a facut sa strig din fata televizorului: “Rapid. Rapid. Haide hai Rapid Giulesti / Rapid. Rapid. Lupta daca ne iubesti”. De fiecare data cand adevarata galerie a Rapidului canta, mie mi se ridica parul pe mana.

Rapidul poate castiga sau poate pierde frumos, dar in prestatia jucatorilor se vede bucuria fotbalui. Magia Giulestiului!

Multumesc Rapid! Multumesc Jose! Sper ca cei de la Steaua sa invete ceva de la voi.

Un stelist,

Viorel Patriciu

Tagged with: , , , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dor1an said, on august 25, 2008 at 2:11 pm

    DOCTORE PENTRU ACEASTA POSTARE AI RESPECTUL MEU PE VIATA….SI DACA TIBETANII AU DREPTATE ,PE INCA 7 VIETI DE ACUM INAINTE !!!

  2. […] Doctorul spune că “Fathi Taher şi George Copos au înţeles că roţile Rapidului se învârteau în gol. Au înţeles că jucătorii străini sunt calea de urmat în campionatul românesc. De moment sau nu, ei reprezintă soluţia…” […]

  3. siclo said, on august 25, 2008 at 4:39 pm

    E o moda lansata de CFR, sa recunoastem. E pe principiul copilului mic, care vede pe unu` mancand inghetata si vrea si el inghetata.

  4. doctorul said, on august 25, 2008 at 5:40 pm

    @dor1an
    Eu am fost fair-play mereu si asa o sa raman.
    @siclo
    Nu conteaza daca moda este lansata de Armani, conteaza cine prezinta moda. Moda strainilor o prezinta cel mai bine Rapid. Imagineaza-ti cum ar arata o fusta, pe o obeza? Nasol nu?

    Peace

  5. mariusfrancisc said, on august 25, 2008 at 6:34 pm

    am fost la meci si am stat in galerie. in repriza a2a a fost senzational.pur si simplu cand rapid marca se rupea tribuna,tipau toti ca nebunii se imratiseau desii nu se cunoasteau. INCREDIBIL! esti un mare caracter pentru articolul asta!

  6. doctorul said, on august 25, 2008 at 7:59 pm

    @mariusfrancisc
    Eu scriu ce simt si scriu ca sa ramana scris. Vin din UNDERGROUND. Acolo avem onoare in loc de sange.

    Peace

  7. mohui said, on august 25, 2008 at 8:21 pm

    doctore,
    „Nu conteaza daca moda este lansata de Armani, conteaza cine prezinta moda. Moda strainilor o prezinta cel mai bine Rapid. Imagineaza-ti cum ar arata o fusta, pe o obeza? Nasol nu?”
    afirmatia ta mi se pare deplasata, o fusta arata bine pe o obeza daca stie sa o poarte!, si poate arata aiurea pe o tipa normala sau chiar slaba!!! trebuie sa stii sa alegi fusta care sa te puna in valoare! facand legatura cu fotbalul, e meritul lui Peseiro ca a stiut sa ii puna in valoare pe rapidisti.

  8. Shu said, on august 26, 2008 at 1:16 pm

    siclo, nu CFR a lansat moda; ei au fost primii din Romania, dar nu au inventat ei apa calda sau mersul pe jos. E suficient sa ai habar de 2-3 echipe tari din Europa. CFR la randul ei/lor ma rog, a importat un model deja existent de ceva vreme in vest.


Lasă un comentariu